JS

Presterande krav tar död på manifesterande glädje

  • 2017-05-04
  • Johanna Salama


Lever du livet i prestation eller i manifestation?

Vi kan välja att leva i prestation eller i manifestation. Båda förhållningssätten ger resultat, men vägarna och upplevelserna skiljer sig åt. Så började förra inlägget. Veckan därpå skulle nästa fortsättningsinlägg komma. Veckan gick, men inlägget manifesterades inte.

Att leva i energin av att prestera

När vi lever i energin av att prestera så är det i en energi av att sätta upp mål och nå dem. Mitt mål var att skriva ett blogginlägg i veckan med reflektioner om livet och dess mångfacetterade innehåll. Men efter förra inlägget blev barnen sjuka, jag blev sjuk och därefter var jag fullbokad i kalendern. Tiden försvann och inspirationen infann sig inte. Jag uppmanade mig själv att trots det skriva ett inlägg, då jag hade fått berättat att man bör skriva minst ett inlägg i veckan. Samtidigt funderade jag mycket på innehållet av mitt förra blogginlägg om att manifestera och prestera. https://johannasalama.com/blog/manifestera-eller-prestera-livet/
Gjorde jag det igen, frågade jag mig? Var jag inne på prestationsvägen igen? Och svaret blev ja. Precis som jag skrev i förra inlägget så kan det vara utmanande att bryta prestationsmönstret liksom alla andra gamla mönster om vi inte är vaksamma.

Manifesterande förvandlades till presterande

För mig är skrivandet ett gyllene manifesterande som är kopplat till positiva känslor av kreativitet och inspiration. Trots det så lyckades jag pressa in det i en fyrkantig box med prestationsramar..igen. Vilket såklart påverkade upplevelsen av manifesterande som plötsligt hade förvandlats till presterande igen.

Jag påminner mig själv

Igen påminner jag mig om att lägga bort prestationsramarna för att ytterligare befria mig och leva i manifesterande och lätthet. Igen påminner jag mig om att jag sätter reglerna för mitt liv, mående och resultat. Jag behöver inte följa något annat än det som sjunger i mitt hjärta. Därför bestämde jag mig för att mina inlägg kommer i den takt som de vill manifesteras med glädje och inspiration framför presterandets borde.
Igen påminner jag mig om att jag är en känslostyrdmänniska och därför inte kan planera veckor innan vad det ska stå i nästa blogginlägg. Jag har mycket som jag vill dela om att manifestera och prestera, maskulina och feminina energier och balansen där emellan, men jag kan inte veta innan om det är just det jag vill skriva om just nu.

Walk the talk

Förra inlägget avslutades med ”I nästa blogginlägg kommer du kunna läsa vidare om skillnaden med att leva i tillit eller med kontroll. Att leva i samklang med de maskulina och feminina energierna.” Jag skulle precis skriva att det tyvärr inte blev så, men att det inlägget kommer att manifesteras vid ett annat tillfälle. Men, på ett sätt är det precis det dagens inlägg handlade om. Nämligen hur man kan ”walk the talk”. Jag släppte kontrollen av formen och presterande och har istället tillit till att det blir bra ändå. Istället för att vara i mina maskulina pådrivande energier har jag låtit den feminina ta plats och ge mig utrymme till att istället lyssna inåt. Jag har iaktagit tankarna och de inre strider som fått härja i ett par veckor för att sedan gå in i balansen av de maskulina och feminina energierna och i kombination skapa detta inlägg.

Dagligen lär jag mig om mig själv av mig själv.

Med värme

Johanna Salama